Ruimtevlucht
Een reis die het onderste boven haalt

Leeftijd 8+

Een ruimteschip vertrekt naar een beter leven. Mensen en andere dieren dringen om binnen te komen, maar de selectie is streng. Alleen het beste van het beste mag aan boord. Het helderziende meisje en de geleerde giraf hebben tickets weten te bemachtigen. Voor de sterkste gedachte en de puurste liefde zijn ereplaatsen gereserveerd. Als het schip opstijgt kijken zij naar de verwoeste aarde. Er is geen tijd om lang te treuren, want zij zijn de elite, het beloofde volk dat de beschaving moet redden. Maar aan boord blijkt een verstekeling…

Een beeldende voorstelling vol livemuziek, zang en dans over de ‘verstekeling’ die je onherroepelijk met je meedraagt.

Ruimtevlucht is een coproductie met Holland Opera.

“Ruimtevlucht is geen voorstelling voor tere zieltjes, maar daarmee misschien wel nu al een van de meest interessante jeugdvoorstellingen van het jaar.”

Theaterkrant (keuze van de criticus)

“...voor jong en oud een rijkdom aan associaties.”

Volkskrant

“Een van de beste voorstellingen van het jaar.”

Scènes

“Ruimtevlucht is een explosie aan creativiteit. Het podium barst van de ingenieuze en vernieuwende trucjes, prachtige dans en gezang die blijven verwonderen.”

8weekly

“Ik vond het zó’n bijzonder toneelstuk dat toen ik naar buiten kwam ik even moest bijkomen. Het was écht heftig, maar heftig op een goede manier!”

De Podiumkidsjury over Ruimtevlucht (Doris Zuijderland,10 jaar)

Meer recensies

Volkskrant

"Wonderbaarlijke afspiegeling van de mensheid (...) Dat is de diepere laag, die fraai en voor ieders uitleg vatbaar verstopt zit in het beeldenrijke Ruimtevlucht (8+). Deze bijna woordeloze jeugddansopera vol fraaie samenzang, biedt voor jong en oud een rijkdom aan associaties."

Dagblad van het Noorden

"Vanaf het begin prikkelt Ruimtevlucht de fantasie, in een schitterend decor, met ingehouden, mooi lichtgebruik, en een raam dat uitzicht biedt op de ruimte, waarin je als bezoeker je gedachten kunt laten stromen. Echt mooi hoe regisseur Elien van den Hoek beelden kan bedenken én kan oproepen."

Scènes

"Een van de beste voorstellingen van het jaar."

In de foyer

Ook vanuit de foyer vertrekt er een ruimteschip naar een beter leven…

Het Houten Huis selecteert kinderen en volwassenen om mee te denken over wie er wel en niet mee mag en hoe die nieuwe, betere wereld eruit moet komen te zien. Wie bepaalt er de regels? Is er ruimte voor ieders eigenschappen? En wat betekent ‘beter’ dan eigenlijk?

Kom een beetje eerder naar het theater en snuffel rond in een echt ruimteschip. Maak een vlucht door je eigen gedachten en plant je persoonlijke vlag op de beste plek op deze nieuwe planeet.

Ruimtevlucht voor thuis

Ook thuis kun je het onderste boven halen. Download de ‘Ruimtevlucht voor thuis kaart’ en beleg een vergadering voor het hele gezin.

De makers

concept & regie Elien van den Hoek muzikale compositie Martin Franke, Niek Idelenburg spel, muziek & zang Martin Franke, Niek Idelenburg, Björk Níelsdóttir spel & dans Bilal Bachir, Phoenix Chase-Meares, Rochelle Deekman, Nick Deroo, Gerben de Jong, Annet de Ruiter, Zoë Schollée, Martijn Schrier, Art Srisayam, Amber Veltman backstage Harry ter Heegde regieassistent Zoscha van Erkel choreografie performers & Elien van den Hoek i.s.m Andreas Denk dramaturgie Loes van der Pligt muzikale dramaturgie Joke Hoolboom decorontwerp & -bouw Douwe Hibma decorontwerp & rekwisieten Marlies Schot kostuums, maskers & rekwisieten Freja Roelofs i.s.m. André Kok lichtontwerp Desirée van Gelderen techniek backstage Gerrit Schilp geluid Roy Vermeer licht Tjarko van Heese scènefoto’s Moon Saris advies Inez de Bruijn, Gienke Deuten, David van Griethuysen, Marleen Jongens, Maarten Smit

Lesmaterialen