Adios
Een troostrijke ode aan de liefde

Leeftijd 7+

Een oude vrouw zit mijmerend bij de kachel. Buiten kraakt de appelboom in de wind. Terwijl ze thee inschenkt, dwalen haar gedachten af…

Het hondje blaft als er uit de theepot een piepklein mannetje kruipt, het is haar geliefde van vroeger. Over het behang vliegen vogels voorbij, een pyjama vraagt haar ten dans. Langzaam brengt de kamer een vervlogen wereld tot leven.

Adios is geproduceerd door Speeltheater Holland en Het Houten Huis in 2010 en gaat in reprise vanaf februari 2020

 

Adios won in 2011 de Gouden Krekel voor ‘meest indrukwekkende productie’. Muzikant & speler Martin Franke ontving een Zilveren Krekel voor zijn muzikale bijdrage aan de voorstelling.

“Alles klopt aan de voorstelling. Wonderschoon is de muziek, ontroerend het breekbare spel, trefzeker en verfijnd de regie vol ingenieuze, humorvolle vondsten. Een voorstelling die het publiek tot tranen toe roert.”

VSCD jury

“Troostrijke, poëtische voorstelling.”

De Volkskrant

“Alles valt op zijn plek in poëtisch Adios... Zorgvuldig gecomponeerde ode aan de liefde in beeld en geluid.”

Noord Hollands Dagblad

Adios voor thuis

Bewaar de dag kaart

Speciaal om je eigen herinneringen aan een mooie dag op te slaan, hebben we een ‘bewaar de dag kaart’ gemaakt. Die kun je downloaden en printen. Je kunt ons ook mailen, dan sturen we ‘m met de post naar je op.

De makers

regie Elien van den Hoek muziek & spel Martin Franke, Raimund Gross spel Inez de Bruin, Michel Visser maskers & kostuums Daan Bakker, Geertje Masselink decorontwerp Onny Huisink, Elien van den Hoek techniek Tjarko van Heese, Gerrit Schilp, Roy Vermeer scènefotografie Saris & den Engelsman coaching Onny Huisink (speeltheater Holland) met dank aan alle (oud)medewerkers van Speeltheater Holland

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes over het Het Houten Huis?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Lesmaterialen