Muziek van Beneden
Voor iedereen die buren heeft

Leeftijd 5+

In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen.

De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feest.

Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten en muziek die door alle muren dringt…

Muziek van Beneden is een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek.

“Een lawaaiig leven van alledag, maar dan dichterlijk absurd opgetild in een fraai ritme van prachtige beeldpoëzie. Muziek van Beneden oogt als een op muziek gezette film van Alex van Warmerdam, maar voelt warmer.”

Volkskrant

“Wat een schoonheid, wat een meerlagigheid, wat een poëzie en vooral: wat een liefdevol precisiewerk. Over alles is nagedacht, ieder detail klopt, ieder scènebeeld is een schilderijtje op zich.”

Dagblad van het Noorden

“De gedreven jonge makers van Het Houten Huis blijven in Muziek van Beneden hun magisch-muzikale-nostalgische stijl trouw, maar overtreffen zich in deze voorstelling wat betreft timing, actie en gedetailleerdheid. Niet te missen, dit theaterseizoen.”

Dagblad van het Noorden

“Voor het zover is hebben we al intens kunnen genieten van Radek Fedyk, de muzikale duizendpoot die het winkeltje bestiert. (…) Elke ochtend blaast hij het straatje met een serenade nieuw leven in en voortdurend ontlokt hij aan al zijn instrumenten de prachtigste melodieën.”

Theaterkrant

Programma in de foyer

Kom iets eerder naar het theater

Vaak zit je, voordat de voorstelling begint, vol spanning te wachten in de foyer het theater samen met allemaal mensen die je niet kent. Eigenlijk zijn jullie op dat moment een soort buren.
Ben je stiekem nieuwsgierig naar al die onbekende mensen, maar vind je het spannend om zomaar met iemand te gaan praten? Dan heeft onze postbode een speciaal briefpapier voor je dat je kunt invullen en kunt versturen naar een theaterbuurman of -vrouw. Misschien vraag je je wel af wat de favoriete sport is van dat meisje met die vlechtjes daar, of ben je benieuwd of die oudere meneer thuis een hondje heeft…

De makers

concept & Regie Elien van den Hoek regieondersteuning Anne van Dorp compositie & spel Radek Fedyk spel Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels, Milan Schleijpen, Marit Kapitein (stage) dramaturgie Loes van der Pligt vormgeving Marlies Schot (decor/rekwisieten) / Freja Roelofs i.s.m. André Kok (kostuums/rekwisieten) decorbouw Brinkmandecor lichtontwerp Desirée van Gelderen techniek Gerrit Schilp, Roy Vermeer flyerbeeld Inez de Bruijn & Elien van den Hoek scènefotografie Saris & den Engelsman