IK… eh ik
doorgedraaid muziektheater voor iedereen die wel eens vastloopt

Leeftijd 6+

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan.
Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij.
Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…

“Eens in de zoveel tijd zie je een voorstelling die zo bizar goed is, dat je hem wel aan iedereen zou willen aanraden - ook al staat er 6+ achter de titel. Ik... eh ik van Het Houten Huis is zo’n meesterwerk.”

Volkskrant

“De ongebreidelde fantasie waarmee de makers al dit soort levenspijn voor jong en oud voel- en behapbaar maken, zorgen voor een wonderbaarlijk knap evenwicht.”

Theaterkrant

“Het Houten Huis maakte samen met Nordland Visual Theatre een uiterst vindingrijke voorstelling die barst van de mooie vondsten die dan ook nog eens een lust zijn voor oog en oor.”

Scènes

“IK... eh ik is zowel muzikaal als verrassend, grappig, overdonderend, herkenbaar, vervreemdend, ontroerend en confronterend.”

Dagblad van het Noorden

“Ik denk dat ze met de voorstelling bedoelen en wilden laten zien dat je de tijd moet nemen voor de dingen die jij belangrijk vindt. Dat soms dingen in je hoofd heel echt lijken maar ze dat helemaal niet zijn.”

Podiumkids (Zarah, 10 jaar)

“Het decor van de voorstelling is geweldig en spectaculair.”

Podiumkids (Yasmijn, 9 jaar)

De makers

regie & script Elien van den Hoek muzikale compositie & spel Martin Franke decorontwerp & bouw Douwe Hibma rekwisieten & decor afwerking Marlies Schot kostuums, vissen & hoofd Freja Roelofs i.s.m. André Kok lichtontwerp Desirée van Gelderen regie assistent Zoscha van Erkel dramaturgie Preben Faye-Schøll, Loes van der Pligt, David van Griethuysen, Maarten Smit techniek Tjarko van Heese, Gerrit Schilp, Tomas van Schelven, Roy Vermeer backstage & spel Daan Hamel, Yannick Greweldinger (understudy)  backstage Martijn Schrier technisch advies muziek Frank Wienk magisch advies Woedy Woet advies Het Houten Huis team scènefoto’s Moon Saris/Anne Harbers producenten Het Houten Huis & Nordland Visual Theatre i.s.m. Tryater 

Deze voorstelling wordt, naast onze structurele subsidiënten, mede mogelijk gemaakt door Provincie Friesland & De Lawei

Lesmaterialen