IK… eh ik
doorgedraaid muziektheater voor iedereen die wel eens vastloopt

Leeftijd 6+

Deze voorstelling is t/m maart 2024 te zien in Nederland en het buitenland!

Bekijk de agenda

Ik loop de laatste tijd te vaak tegen mezelf aan.
Vanochtend vertrok ik op tijd van huis, maar eenmaal buiten bleek ik gedeeltelijk nog in bed te liggen. Toen ik ‘s avonds terugkwam, had mijn achtergebleven ik de deur geblokkeerd. Door het raam zag ik hem door het huis rennen. Alles was overhoop gehaald. De letters uit de computer waren in de koelkast gepropt, mijn goudvis zwom tussen de kamerplanten en m’n vuile was hing buiten te drogen. Hijzelf glipte snel weg in het schilderij.
Nu verschuil ik me onder de dekens, maar ik weet dat hij me bekijkt…

 

Winnaar twee Zilveren Krekels!

IK… eh ik is de winnaar van een Zilveren Krekel voor “meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie”!  Ook decorontwerper en -bouwer Douwe Hibma is dit jaar in de prijzen gevallen. Hij kreeg een Zilveren Krekel voor “meest  indrukwekkende podiumprestatie” voor het decorontwerp van IK… eh ik en zijn bijdrage aan het decorontwerp van Ruimtevlucht.

De VSCD-jury over IK… eh ik

“Het lijkt wel een schilderij. De twee fantastische acteurs Martin Franke (die ook voor de dromerige muziek tekent) en zijn alter ego Daan Hamel zijn als een vis in het water en slagen er door hun technisch vakmanschap in om voor onze ogen samen te vloeien tot één personage. IK.. eh ik is een uitgekiende uitwerking van een op het eerste gezicht best ingewikkeld thema voor 6+. Speels en fantasievol tot een surrealistisch geheel gebracht in een perfecte, bijna woordeloze voorstelling.” 

De VSCD-jury over Douwe

“Bij twee totaal verschillende voorstellingen viel bij de VSCD-Jeugdtheaterjury het decorontwerp op door de eigenzinnigheid en kracht die eruit sprak. De decorontwerper bleek een vindingrijke creatieveling Douwe Hibma. Hibma vermijdt met zijn vormgeving platgetreden paden. Geen metallic, Star Wars-achtige uitstraling , maar een ruimteschip als een ark van Noach, is te zien in Ruimtevlucht. Bij IK…eh Ik draagt Hibma’s hele decor onnavolgbaar bij aan het gevoel van verwarring en onmacht dat het hoofdpersonage ervaart. Een decor als een tollend surrealistisch schilderij waar je met open mond naar blijft kijken.”

“Eens in de zoveel tijd zie je een voorstelling die zo bizar goed is, dat je hem wel aan iedereen zou willen aanraden - ook al staat er 6+ achter de titel. Ik... eh ik van Het Houten Huis is zo’n meesterwerk.”

Volkskrant

“Ook deze fantasierijke regie van Elien van der Hoek levert weer een juweel van een voorstelling op die voor zesplussers is gemaakt, maar iedereen kan boeien.”

Scènes

“De ongebreidelde fantasie waarmee de makers al dit soort levenspijn voor jong en oud voel- en behapbaar maken, zorgen voor een wonderbaarlijk knap evenwicht.”

Theaterkrant

“Het Houten Huis maakte samen met Nordland Visual Theatre een uiterst vindingrijke voorstelling die barst van de mooie vondsten die dan ook nog eens een lust zijn voor oog en oor.”

Scènes

“IK... eh ik is zowel muzikaal als verrassend, grappig, overdonderend, herkenbaar, vervreemdend, ontroerend en confronterend.”

Dagblad van het Noorden

“Ik denk dat ze met de voorstelling bedoelen en wilden laten zien dat je de tijd moet nemen voor de dingen die jij belangrijk vindt. Dat soms dingen in je hoofd heel echt lijken maar ze dat helemaal niet zijn.”

Podiumkids (Zarah, 10 jaar)

“Het decor van de voorstelling is geweldig en spectaculair.”

Podiumkids (Yasmijn, 9 jaar)

Makers

regie & script Elien van den Hoek muzikale compositie & spel Martin Franke decorontwerp & bouw Douwe Hibma rekwisieten & decor afwerking Marlies Schot kostuums, vissen & hoofd Freja Roelofs i.s.m. André Kok lichtontwerp Desirée van Gelderen regie assistent Zoscha van Erkel dramaturgie Preben Faye-Schøll, Loes van der Pligt, David van Griethuysen, Maarten Smit techniek Hanne Bouman, Tjarko van Heese, Gerrit Schilp, Tomas van Schelven, Roy Vermeer, Loekie Wiefferink backstage & spel Daan Hamel, Yannick Greweldinger (understudy) backstage Martijn Schrier technisch advies muziek & sound design Frank Wienk magisch advies Woedy Woet advies Het Houten Huis team scènefoto’s Moon Saris/Anne Harbers producenten Het Houten Huis & Nordland Visual Theatre i.s.m. Tryater 

Subsidiënten

Deze voorstelling wordt naast onze structurele subsidiënten, mede mogelijk gemaakt door provincie Friesland & De Lawei

Lesmaterialen