Als het anders loopt
Muziektheater vol beeldende poëzie en dans

Leeftijd: 9+

Een coproductie met Plan d- en Club Guy and Roni

Bekijk de agenda

Iedereen kan hier terecht komen, zegt mijn vader. Hij vult een oneindige stapel formulieren in en ik moet stil zijn. Het duurt al zeker honderdtien uur.
Er is een hoge balie, met daarachter twee blauwe latex handen. Ze zeggen wat we moeten doen, maar ik begrijp het niet.
Mensen komen en gaan. Een meisje aan een infuus danst zo licht, ik denk dat ze kan vliegen. In haar ogen drijven zomerwolken. De jongen die net naast me zat heeft geen armen en benen, maar hij kan alles. Met hem kun je lachen. Je kunt hier ook verdwalen. Door de gangen loopt een vrouw met zo’n zwaar, groot hoofd dat ze bijna omvalt.
En ik, ik ben gewoon anders. Dat is juist goed, zegt mijn vader. Er is al zo veel hetzelfde.

Over een wachtkamer waar niemand wil zijn. Waar de muren bewegen, mensen wankelen en toch overeind blijven.

Een gevoelig onderwerp, een bewegend decor, livemuziek en een minimum aan woorden vormen de ingrediënten voor een herkenbare Houten Huis voorstelling. Acteurs en dansers met en zonder een beperking verbeelden een wereld vol tegenslag en kracht.

Stem op ons!
Als het anders loopt maakt kans op de Podiumkids publieksprijs. De prijs van kinderen voor hun favoriete voorstelling van het jaar.
Van oktober tot half juni kun je laten weten wat je van een bepaalde voorstelling vond. De vijf voorstellingen die gemiddeld de hoogste score halen, worden genomineerd voor de Podiumkids Prijs. De speciale Podiumkids Kinderjury kiest vervolgens de winnaar. Klik hier als je je stem aan onze voorstelling geeft.

“Als het anders loopt laat met een prachtige en bevrijdende parade zien dat iedereen, echt iedereen kan dansen.”

Volkskrant

“Regisseur Elien van den Hoek, maar ook alle andere medemakers van deze voorstelling kunnen niet genoeg geprezen worden voor de delicate balans in deze grote productie. Beperkingen? Zeker. Zielig? Nergens!”

Scènes

“De nieuwe voorstelling van Het Houten Huis, Club Guy & Roni en Plan d- tovert ons een wereld voor waar het feest van de uitzondering gevierd wordt.”

Theaterkrant

“(...) een beeldende en muzikale collagevoorstelling, waarin humor, ontroering en drama elkaar afwisselen. Mede dankzij de hoogst inclusieve cast worden de meeste zorgverhalen gebracht met een lichte toets.”

Volkskrant

“Deze voorstelling maakt zware onderwerpen licht en barst van de levenskracht. Wauw!”

Scènes

“Knap dat het gelukt is: humorvol en ontroerend jeugdtheater maken over de bureaucratie van het zorgsysteem.”

Volkskrant

“Het is een poëtische voorstelling met veel prachtige, dromerige muziek, zwevende beelden en ingetogen humor over de grote paarse krokodil waarmee we onszelf de afgelopen jaren hebben opgezadeld: de zorgsector.”

Cultuurpers

“De voorstelling krijgt van mij heel veel punten. Het onderwerp raakte mij wel van binnen, ik was er zelfs verdrietig van, omdat ik heel veel naar het ziekenhuis moet. Ik vond het ook fijn dat het gespeeld werd met allemaal mensen die ook iets hebben. Bij mij kun je dat niet zien, bij hun soms wel, maar ze lieten heel goed zien, dat ook al ben je anders, je kan toch alles doen.”

Podiumkids Kinderjury - Fayliene (6 jaar)

Makers

regie & script Elien van den Hoek spel & dans Sam Corver, Andreas Denk, Marloes Dingshoff, Meghan Dobbelsteijn Bisschops, David Feenstra, Laura Feliu Casas, Johannes de Jong, Lucas Saez Collins, Thomas Schellens muziek & compositie Radek Fedyk zang & spel Sanam Tahmasebi choreografie Adam Peterson, Andreas Denk, Elien van den Hoek regieassistentie Anne van Dorp, Zoscha van Erkel licht Tjarko van Heese geluid Tomas van Schelven bediening robots Loeki Wiefferink backstage Fynn van Rijn, Esther de Vries hoofd techniek Gerrit Schilp vormgeving Douwe Hibma, Marlies Schot decorbouw Douwe Hibma rekwisieten & decor afwerking Marlies Schot timmerman & technische ondersteuning Roy Vermeer kostuums & maskers Freja Roelofs i.s.m. André Kok lichtontwerp Desirée van Gelderen dramaturgie Loes van der Pligt, David van Griethuysen advies Marleen Jongens, Inez de Bruijn, Maarten Smit, Het Houten Huis team scènefotografie Moon Saris

Subsidiënten

Boeken