Media

Hotel Perdu

Voor iedereen die zich wel eens verloren voelt

Aan het einde van de weg staat Hotel Perdu. Er brandt licht. Het is een komen en gaan van bizarre personages: een eenzame linkerschoen hupt onhandig naar binnen, de jongen die altijd wordt overgeslagen houdt de deur open voor een overbodig geworden typemachine, in de lobby slaat de receptionist zijn arm om een gekrompen trui en checkt hem in. 

Hotel Perdu is een troostrijke plek voor iedereen die iets uit te zoeken heeft. Verdwaalde gasten kunnen zich melden bij de receptionist die elke taal spreekt en elk verdriet verstaat...

Voor iedereen vanaf 6 jaar.

Op 14 september 2014 won 'Hotel Perdu' de Zapp Theaterprijs én de Zilveren Krekel voor 'meest indrukwekkende productie' ! 

logo zilveren krekel

Elien van den Hoek heeft (wederom) een ontroerende voorstelling gemaakt met rijke fantasie, glorieuze beelden, woordeloze poëzie en wonderschone (live) muziek. Multi-instrumentalist Martin Franke vormt het kloppend en rinkelende hart van deze warmbloedige, surrealistische voorstelling.”
- de VSCD jury 

logo zapp

Ik kies Hotel Perdu omdat het mooie muziek en hele bijzondere instrumenten gebruikt. Het decor is heel mooi en het is ook heel grappig, lief en vrolijk.
- de Zapp theaterjury, Dakar (9 jaar)

"Dit uur toneelmagie voor mensenkinderen van 6 tot 86 jaar, is gemaakt met precisie, verbeeldingskracht en ambachtelijkheid. Een gelukkigmakend ik-weet-niet-waar-ik-kijken-moet uur vol met aanraakbare dromenstof" 
-De Groene Amsterdammer, Loek Zonneveld  

"Het mooist is echter geluidskunstenaar Martin Franke (...) Als de geduldige en gastvrije portier van een hotel voor 'verloren mensen en verweesde objecten' bezorgt hij dolende creaturen een verkwikkende nacht én onttrekt hij een magisch geluidsdecor aan nostalgische bureauspullen zoals een niet- en typemachine, een datumstempel en een wachtbelletje" 
-Volkskrant ****, Annette Embrechts

"Het is grappig en serieus, ik geef het geheel een 10!"
-Cultuurbarbaartjes, Pippa (8 jaar)

"Het hotel biedt een warm onderdak aan mensen en spullen die door het leven zij aangetast of afgedankt. De lobby waarin alles zich afspeelt is een lust voor het oog. Prachtdecor. "
-Dagblad van het Noorden ****, Erik Nederkoorn

Credits:
Concept uitwerking & regie Elien van den Hoek Regieassistent Anne van Dorp Naar een idee van Gienke Deuten Spel Martin Franke, Marica Bujaki/Elien van den Hoek, Nora Kretz/Mirjam de Meijer, Rianne Meboer, Tjebbe Roelofs, Maarten Smit Compositie Martin Franke Dramaturgie Frederieke Vermeulen Techniek Tjarko van Heese, Gerrit Schilp Lichtontwerp Desirée van Gelderen Productie Ruben Bosch Kostuums Freja Roelofs Toneelbeeld Marlies Schot, Ronald de Jong (decorbouw) Fotografie Saris & den Engelsman Flyerbeeld Inez de Bruijn & Elien van den Hoek Teaser Jules van Hulst Met medewerking van Loes van der Pligt, André Kok, Lea Volkers