Wolk
Een theatraal stiltemoment in je dag

Leeftijd 4+

Boven het hoofd van Das hangt een donkere wolk. Overal waar hij gaat drijft die met hem mee. Soms valt er een miezerende regen uit waardoor Das bibbert van ellende. Als Vogel, Rivier en Zon langskomen warmt Das weer een beetje op. Langzaam wordt het lichter in zijn hoofd en kan hij zijn wolk van een andere kant bekijken.

Tijdens deze voorstelling ga je ondergronds en zweef je tussen de wolken… Trek je sokken wat hoger op, leun achterover en kom zelf ook even tot stilstand. Welke das schuilt er in jou?

Geïnspireerd op de voorstelling Hoe licht kan een wolk zijn van Het Houten Huis en Feikes Huis.

Wolk is een ‘speelruimtevoorstelling’. Dat betekent dat voorstelling, participatie en educatie één geheel vormen. Wolk speelt op scholen in Groningen en Drenthe en is onderdeel van het Cultuurmenu.

“Ik vond het echt fantastisch en geweldig. Hoe verzinnen jullie dit? Zoveel fantasie en schoonheid. Dat je met drie mensen zo’n mooie wereld kan toveren en ook nog een in een gymlokaal. Je hebt totaal niet door dat je in een gymlokaal zit. Prachtige poppen, spel en muziek. Je wordt helemaal meegenomen. Jullie moeten volgend jaar echt terug komen!”

Leerkracht St. Michaelschool in Groningen

Boeken

Deze voorstelling is alleen te boeken voor scholen binnen regio Groningen, Friesland en Drenthe.
Speelperiode april t/m juni 2022

Voor meer informatie

Heb je nog vragen of wil je de voorstelling boeken? Mail naar

De makers

makers Meike van den Akker, Karlijn Benthem, Inez de Bruijn, Jesse van Delft, David van Griethuysen, Elien van den Hoek muzikale compositie Raimund Gross spel (wisselende cast) Meike van den Akker/Inez de Bruijn/Jesse van Delft/Nike van Essen/Joska Janssens/Anne Peters/Moene Reuvers muziek (wisselend) Martin Franke/Raimund Gross kostuum ontwerp & uitwerking Freja Roelofs decor, poppen & rekwisieten Meike van den Akker onderhoud decor André Kok scènefotografie Saskia Jans (2019)/Festival Terug Naar Het Begin (2018)

Lesmaterialen Technische informatie