Wolk in de Klas
Een theatraal stiltemoment in je dag

Leeftijd 5+
Deze muzikale voorstelling vindt plaats op school.

Waar kom je terecht als je een dassenburcht instapt? Ga ondergronds en zweef tussen de wolken… In deze burcht voel je je zwaar en licht tegelijk. Te midden van een wollige omgeving kijk en luister je naar het verhaal van Das. Langzaam gaat het licht aan in zijn hoofd, maakt de herrie plaats voor stilte en kan hij de drukte van een andere kant bekijken.

Trek je sokken wat hoger op, leun achterover en kom zelf ook even tot stilstand. Welke das schuilt er in jou?

Geïnspireerd op de voorstelling Hoe licht kan een wolk zijn van Het Houten Huis en Feikes Huis.

Wolk in de Klas is een ‘speelruimtevoorstelling’. Dat betekent dat voorstelling, participatie en educatie één geheel vormen. Wolk in de Klas speelt op scholen in Groningen en Drenthe en is onderdeel van het Cultuurmenu.

“Ik vond het echt fantastisch en geweldig. Hoe verzinnen jullie dit? Zoveel fantasie en schoonheid. Dat je met drie mensen zo’n mooie wereld kan toveren en ook nog een in een gymlokaal. Je hebt totaal niet door dat je in een gymlokaal zit. Prachtige poppen, spel en muziek. Je wordt helemaal meegenomen. Jullie moeten volgend jaar echt terug komen!”

Leerkracht St. Michaelschool in Groningen

Boeken

Deze voorstelling is alleen te boeken voor scholen binnen regio Groningen, Friesland en Drenthe.
Speelperiode april t/m juni 2022

Voor meer informatie

Heb je nog vragen of wil je de voorstelling boeken? Mail naar

De makers

regie Karlijn Benthem dramaturgie Inez de Bruijn spel Meike van den Akker & Frederique van Domburg muziek Raimund Gross eindregie Elien van den Hoek spelbegeleiding David van Griethuysen scènefoto’s Saskia Jans met dank aan Jesse van Delft & Moene Roovers

Lesmaterialen Technische informatie