Voor ze verdwijnen
een buitengewone expeditie

Leeftijd 11+

Een coproductie met Theater STAP

Koop kaarten

Wetenschappers staan versteld: in beschermd natuurgebied is een kolonie van de bijna uitgestorven Homo Parvalis Punctuum gevonden. Een kleine mensachtige soort met puntige muts, ook wel bekend als de Kabouter. Een uiterst zeldzame ontdekking!

Dankzij de revolutionaire technieken van prof. dr. R. Fedyk, is het nu ook voor u mogelijk om dit bijzondere en vreedzame volkje in zijn natuurlijke habitat te bestuderen. Een spectrometrisch veld, dat zich bevindt tussen u en de leefwereld van de kabouters, zorgt ervoor dat u onopgemerkt blijft. De zogenaamde ‘Parva Detector’ spoort kabouters op en werkt als het ware als een vergrootglas. Een vergroting tot wel 1293% stelt u in staat de gemeenschap optimaal en ongegeneerd te observeren.

Wacht niet langer en vergroot uw blik op de Kabouter, een soort waar de mens nog veel van kan leren. Boek nu deze unieke expeditie naar het reservaat!

Disclaimer
Uit onderzoek blijkt dat de Kabouter telkens rond hetzelfde tijdstip verschijnt. Behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst. Hou er ook rekening mee dat de natuur onvoorspelbaar en wreed kan zijn. Deelname van kinderen jonger dan elf jaar raden we daarom ten zeerste af.

Samenwerking
Vanwege een gezamenlijke fascinatie voor deze nieuw ontdekte soort, werkt Het Houten Huis voor deze expeditie samen met Theater STAP: het Belgische gezelschap voor acteurs met een verstandelijke beperking. 

“Fantasierijke kabouter-expeditie is minutieus uitgedacht (…) In het kunstig en vrolijk vormgegeven decor gaat het er bovendien vaak bijzonder bruut aan toe. Toch is er op veel momenten ruimte voor humor.”

NRC

“Hoogstaande ongewone ervaringen maken Oerol dit jaar spannender dan ooit”

de Volkskrant tipt o.a. 'Voor ze verdwijnen'

“Dit was echt waanzinnig! (…) Een heel mooie voorstelling. Ik ging er erg vrolijk in en kwam er met filosofische overpeinzingen uit.”

Caroline Borgers - Opium op Oerol (AVRO/TROS)

“De acteurs van Stap leveren een bewonderenswaardige prestatie. De outcast is een fraaie rol van actrice Clara Ottignon met een meesterlijke mimische act als zij bij haar geboorte als een veulen probeert te gaan staan.”

Scènes

“Een verzameling uitvergrote objecten leidt tot verrassende vondsten, die in de natuurrijke bossen prachtige theatrale beelden opleveren.“

Theaterkrant

“Puike muzikale bijdragen van multi-instrumentalist Radek Fedyk.” “Het niet malse einde is mede door het rekwisieten gebruik prachtig.”

Dagblad van het Noorden

Makers

regie & script Elien van den Hoek begin idee Elien van den Hoek, Anne Harbers muziek, compositie & spel Radek Fedyk spel Ann Dockx, Liesbeth de Hertogh, Johannes de Jong, Peter Janssens, Jason van Laere, Jelle Palmaerts, Erik Pruim, Tjebbe Roelofs, Rik van Raak, Clara Ottignon, Leen Teunkens, Anke Verwaest, Gitte Wens regieassistentie Anne van Dorp ondersteund door Meghan Dobbelsteijn Bisschops, Jildou van den Berg (stagiaire) voorstellingsleider Zoscha van Erkel technisch producent Hanne Bouman hoofd techniek Gerrit Schilp geluid Tomas van Schelven backstage Wytze Veenstra, Tjebbe Witteveen, Loeki Wiefferink, Jo-An Lauwaert/Bart Van Gyseghem vormgeving Douwe Hibma, Marlies Schot, André Kok rekwisieten & kostuums Freja Roelofs  lichtontwerp Desirée van Gelderen timmerman Roy Vermeer dramaturgie Marc Bryssinck, David van Griethuysen, Marleen Jongens advies Maarten Smit, Ronja Smit, Het Houten Huis team nagesprek Jesse van Delft, Jeanet Verveer met dank aan Kim Arntzen

Subsidiënten