Tekenfilm Zonder Beeld
Een muzikale reis over oneindigheid

Leeftijd 6+

Een coproductie met: Eef van Breen Group

 

Wat als ik er straks niet meer ben. Helemaal dood bedoel ik.
Ben ik dan niks? Of val ik in zoveel stukjes uiteen dat ik juist alles ben? Word ik misschien iets anders… een grote boom in onze tuin, een vlieg, of de poep waar hij op zit? Of zweef ik door het heelal, als licht?
En als jij dan je ogen dicht doet en je denkt aan mij, zit ik dan ook een beetje in jou?

Het Houten Huis en Eef van Breen Group maken samen met dichteres Kira Wuck een voorstelling vol beelden van geluid. Een film die zich achter je ogen afspeelt.
Stap in het schemerdonker waar woorden en klanken overal om je heen klinken, waar instrumenten het licht vangen en stemmen je meenemen op een buitengewone reis…

 

Toegankelijkheid
Alle theaters waar wij spelen zijn toegankelijk voor iedereen. Wel willen zij graag weten of iemand met een begeleider, een (blinden)geleidehond of in een rolstoel komt, zodat zij kunnen zorgen dat bijvoorbeeld de tribune daarop is ingericht. Is dit voor jou relevant, neem dan van tevoren contact op met het theater waar je de voorstelling wilt gaan zien.  

Rondneuzen
Ben je blind of slechtziend? Dan geven we je graag, voorafgaand aan de voorstelling, een rondleiding in het decor om alvast de instrumenten te horen en de spelers te ontmoeten. Dit doen we alleen als er belangstelling voor is. Geef je wensen door aan Benthe van Aalst: benthe@hethoutenhuis.org 

Waarschuwing
In deze voorstelling zitten lichteffecten die lichtflitsgevoelige epilepsie kunnen uitlokken.

Tip van de week: luister deze teaser met een koptelefoon op!
Tip van de week: luister deze teaser met een koptelefoon op!

"Tekenfilm Zonder Beeld is voor volwassenen een voorstelling vol hartverwarmende weemoed en reflectie, voor kinderen een productie die de verwondering stimuleert en die veel moeilijke vragen beantwoordt of zachtjes wegblaast."

Leeuwarder Courant

"Je zit het ene moment te grinniken, het andere moment slik je de brok in je keel weg."

Leeuwarder Courant

Leuk voor na de voorstelling!

Kijken doe je met je hoofd
Tijdens Tekenfilm Zonder Beeld heb je misschien zelf beelden gemaakt in je hoofd.
Vertel thuis aan elkaar wat je allemaal hebt ‘gezien’. Waren het foto’s of filmbeelden? Kleuren of vormen? Heb je duidelijke figuren gezien, zoals mensen of dieren? Of zag je ook tekst in je hoofd? 

Laat iedereen zien wat jij je hebt verbeeld!
Ga naar de speciale pagina van
Tekenfilm Zonder Beeld.

Luister nog eens naar het geluid van de voorstelling. Wat zie je, of zag je toen je in de zaal zat?
Maak wat jij van binnen ziet zichtbaar voor iedereen en upload een foto van jouw ‘beeld’. Alles kan en alles mag: maak een sculptuur, schrijf een gedicht, knip, naai, teken iets of zet je broertjes en zusjes in een pose… als het maar verbeeldt wat jij bij het geluid in gedachten had.

Gedurende de tour groeit onze gezamenlijke verbeelding uit tot een bijzondere film!

De makers

concept, regie, componist, trompet, flugelhorn & zang Eef van Breen. tekst Kira Wuck. (foley)instrument ontwerp & slagwerk Martin Franke. harp & zang Eva Tebbe. (contra)bas & tuba Stathis Elio. cello Amber Docters van Leeuwen. spoken word & mondfoley Inez de Bruijn. dramaturgisch advies & ondersteuning regie Elien van den Hoek. regieassistentie Jesse van Delft, Anne Peters. video- & lichtontwerp Karl Klomp. geluidsontwerp Peter Zwart. decorontwerp en -bouw Douwe Hibma. Kostuums Freja Roelofs. techniek tournee Tjarko van Heese, Tomas van Schelven. scènefotografie Mariska de Groot.

Subsidiënten

Deze voorstelling wordt, naast onze structurele subsidiënten, gesteund door: Fonds 21, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Kunstraad Groningen, Janivo, Lira Fonds, Norma en Fonds Podiumkunsten.

Boeken

Lesmaterialen