Hier valt niets te halen
Hoopvol locatietheater over armoede

Leeftijd 12+

Gastregisseur: Maarten Smit (Wabi Sabi)

Aan deze voorstelling wordt getimmerd. Hier valt niets te halen gaat in juni 2021 op Oerol in première.

 

Op een vergeten bouwplaats worstelen een werkloze man, een strompelende oude vrouw en een alleenstaande moeder om te overleven. Door gebrek aan geld zijn ze veroordeeld tot deze plek, waar niets meer vanzelfsprekend is.
Hier regent het starre regels en houden schreeuwende televisiereclames hen wakker. Een eigenaardige fanfare van zingende hulpverleners, treuzelende bouwvakkers en goedbedoelende politici trekt door hun leven. Langzaam zakt iedereen steeds verder de modder in.

Een muzikale voorstelling over schaamte, dozen vol ongeopende post én hoopgevend menselijk contact.

In Nederland leeft acht procent van de gezinnen in armoede. Een op de twaalf kinderen groeit er zelfs in op. Met dans, livemuziek en teksten op basis van interviews en documentair materiaal, maakt theatermaker Maarten Smit invoelbaar wat armoede in Nederland betekent.

Station Noord

Dit project is vertrokken vanaf Station Noord; het talentontwikkelingsprogramma van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie noordelijke provincies. Dit project wordt vanuit Station Noord ondersteund door PeerGrouP en Het Houten Huis.

Beginnend regisseur Maarten Smit (Wabi Sabi) doorloopt een ontwikkelingstraject onder Station Noord.

“Een oogstrelende voorstelling waarin spel, acrobatische toeren, bewegende objecten en live muziek een prachtige eenheid vormen.”

Theaterkrant over 'Blinde Vlek' van Maarten Smit

De makers

regie Maarten Smit een coproductie van Wabi Sabi met Het Houten Huis en Peergroup