Echte vrouwen
joggen in regenpak

Een coproductie met Theater Artemis

Beeldend en hilarisch muziektheater voor alle leeftijden

Achter de beslagen ruiten van een tuinkas zingen vier mannen in maatpak a capella een Schubertlied: “Wie schön bist du”. Een vrouw – een échte hooggehakte, in rood mantelpak en parelsnoer – tracht zich met de moed der wanhoop van haar ‘gewassen’ te ontdoen.

Echte vrouwen joggen in regenpak
 is een onderzoek naar verschuivende vierstemmigheid en de hoeveelheid mannen die in een groencontainer passen. Maar eerst en vooral is het een statement over wat échte vrouwen zo nu en dan willen: een momentje voor zichzelf.

Met deze absurde slapstick zonder woorden, maar mét klassieke zang en latex handschoenen, liet het talent van theaterschoolstudenten Jetse Batelaan en Elien van den Hoek voor het eerst van zich horen.

Echte vrouwen joggen in regenpak won de Stad Oostende/STUK Prijs TaZ#2001 en bleek een succes voor alle leeftijden.

 

"Echte vrouwen joggen in regenpak blijkt naast tijd- ook leeftijdloos en toont al de kern van al het eigenzinnige en toch zeer toegankelijke theater dat Batelaan en Van den Hoek sindsdien maken."

Theaterkrant

"Absurd en buitengewoon komisch."

Theaterkrant

"Echte vrouwen joggen in regenpak is onweerstaanbaar."

Brabants Dagblad

“Het krankzinnige basisidee wordt consequent uitgewerkt en levert een oergeestige korte voorstelling op.”

Het Parool

“Briljant in zijn eenvoud. De eerste (en vooralsnog enige) voorstelling waarbij mijn kind niet in slaap viel, hij vond het zelfs behoorlijk interessant.”

Bezoeker

“Geef deze jonge regisseur de tijd en hij maakt vele dromen waar.”

Bezoeker

De makers

regie Jetse Batelaan  concept Jetse Batelaan & Elien van den Hoek spel Elien van den Hoek/Marie Groothof (vanaf 2019), Coen Bril, Jelle Hoekstra, Hendrik Kegels, Mees Walter en ontelbaar veel anderen scènefoto’s Karin Jonkers met dank aan Marijn Klaver, Matthias Mooij, Klemens Patijn, Daan van Rijssel