De eik was hier
Een muzikale safari op het schoolplein

In samenwerking met Tryater een Peergroup

Speelperiode: april t/m mei en september t/m oktober

 

We zien het niet altijd, maar de natuur is overal om ons heen. Denk maar eens aan de houten potloden in je klas, kriebelbeestjes onder het plein en de oude eikenboom bij school. Heb je hem wel eens goed bekeken?

Eik staat daar al meer dan honderd jaar. Altijd op dezelfde plek. Met zijn wortels stevig in de grond. Hem kan niets gebeuren, zou je denken. Toch is zijn vriend Gaai bezorgd. Mensen zeggen dat Eik ziek is. Dat hij daarom weg moet. Gaai wil Eik redden van de ondergang, maar kan dat niet alleen. Hij heeft hulp nodig, veel hulp.

De eik was hier is een kleine filosofieles over onze verbondenheid met de allesomvattende natuur. In deze muzikale theatervoorstelling gaan leerlingen op ontdekkingsreis op de vierkante meter. Met de klas en het schoolplein als decor maken zij kennis met de schoonheid én kwetsbaarheid van hun omgeving. Inspiratiebron voor De eik was hier is het populaire gelijknamige boek van Bibi Dumon Tak.

Makers

concept en regie Aukje Schaafsma tekst Wessel de Vries spel Gerwin de Vries geluidsontwerp Laurens van der Meulen scenografie Sarah Nixon educatie Sytse Jansma, Jannie van der Veen 

Lesmaterialen (via Tryater)