Onbekend Land
Over het overwinteren van eenzaamheid

 

Leeftijd 6+

 

Na een lange reis zet ze met een plof haar koffers op de ijzige bergtop. Het is hier wit en glibberig. Dit is haar nieuwe thuis, maar alles is hier anders. Een grote luchtbel bezorgt de post. Eigenaardige buren varen op de rug van een groot zeedier naar haar toe om kennis te komen maken. Onder de sneeuw schijnen lichtjes en klinkt er vreemde muziek.
Langzaam ontdekt ze hoe alles werkt in dit onbekende land, maar als ze haar koffer open maakt stromen heimwee en herinneringen naar buiten…

Samen met Oorkaan en Nordland Visual Theatre (NO) neemt Het Houten Huis je opnieuw mee in een wereld vol livemuziek en verbazingwekkende beelden.

“Onbekend Land is een muzikale, poëtische voorstelling waarbij kinderen zich makkelijk kunnen verplaatsen in het hoofd van een ontheemd iemand.”

Volkskrant

“Alles leeft, beweegt en maakt geluid in Onbekend Land. Het decor komt tot leven en de muren van het huis vouwen zich in een origami-achtige vorm om tot troostende witte wezens. De muziek van Radek Fedyk, Martin Franke en Raimund Gross stuwt de voorstelling in een hoog tempo voort.”

Theaterkrant

“The story touched my heart, because it was MY story.”

Abdullatif (vluchteling uit Syrië)

“Zo vertelt Onbekend Land met rake beelden en muziek vol gevoel een dreigend sprookje, dat weliswaar gelukkig eindigt, maar waarvan vooral een gevoel van onveiligheid en vervreemding blijft hangen.”

Parool

“De vormtaal van Onbekend Land is oogstrelend. Er is ontzettend veel te beleven, je blijft maar kijken en wordt steeds verrast door vormgeving of muziek.”

Leeuwarder Courant/Dagblad van het Noorden

De makers

concept Elien van den Hoek & Inez de Bruijn regie Elien van den Hoek & Gienke Deuten regieassistent Frederieke Vermeulen spel Inez de Bruijn muziek & spel Radek Fedyk, Martin Franke & Raimund Groß decorontwerp & rekwisiten Marlies Schot kostuums & pop-ups Freja Roelofs & André Kok lichtontwerp Desiree van Gelderen dramaturgie Preben Faye-Schjøll muzikale dramaturgie Caecilia Thunnissen decorbouw Douwe Ket techniek Gerrit Schilp, Roy Vermeer/Tjarko van Heese/René Groeneveld teaser & scènefoto’s Ilja Lammers met dank aan Geir-Ove Andersen, Elisabeth Belsvik, Ing Randi Johansen, Tim Lucassen, Jan Erik Skarby, Anne Sørfjell, Douwe Hibma, PeerGrouP