Beet!
Over falen en opstaan

Een schaatser verliest een belangrijke schaatswedstrijd en valt op het ijs. In zijn wanhoop klampt hij zich vast aan een ijsbeer, die bij een wak zit te vissen. De ijsbeer neemt hem mee naar een wereld onder het ijs, waar droom en werkelijkheid door elkaar lopen. Daar ontmoet de schaatser wonderlijke figuren die hem confronteren met zijn angsten en verlangens. Na een lange reis vindt hij de moed om weer terug te gaan naar de werkelijkheid boven het ijs.

Beet! is een beeldend verhaal vol absurde humor en sprankelende live muziek; voor iedereen die wel eens dreigt te bezwijken onder de druk van het presteren. Deze door pers en publiek enthousiast ontvangen voorstelling werd in 2011 in samenwerking met STIP theaterproducties gemaakt en gaat nu met een deels nieuwe cast op tour. Muzikant Martin Franke won in 2011 de Zilveren Krekel ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ voor zijn muziek in Beet! en Adios.

“Beet! is hartverwarmend, creatief tot in de kleinste details en onweerstaanbaar grappig.”

NRC

“De kracht van Het Houten Huis ligt in een onuitputtelijke creativiteit om de wonderlijke scènes organisch en logisch te voorschijn te toveren.”

Volkskrant