Hoe licht kan een wolk zijn maakt kans op de Zapp Theaterprijs!
Stem je ook mee? 

stemmen

 

Hoe Valavond tot stand kwam

Een mini interview met regisseur Gregory Caers Lees meer...

Media

Agenda

Valavond

Over wankelen in de schemering

De toekomst. Slaap is niet langer een basisrecht. Het is er alleen voor wie het zich kan veroorloven. Bovendien kan slapen enkel in het nachtland. Wie slaapt buiten de grenzen van dat nachtland, wacht een gevaarlijk proces.
Op valavond, de grens tussen dag en nacht, tussen waken en slapen, verzamelt zich een schemerig clubje mensen. Slaaptekort vertroebelt hun perceptie. Vervormt hun wereld. Drijft ze tot op de rand van waanzin. Alleen slaap is hun redding. Dat weten ze, maar ze zullen creatief moeten zijn om een slaapplek te bemachtigen.

Valavond is een beeldende, muzikale theatervoorstelling die zich afspeelt aan de rand van een bos waarin mensen hangend slapen en slapend rondhangen.

Een mini-interview met regisseur Gregory Caers lees je hier!

In de pers
"Een gedurfd associatieve voorstelling." - Theaterkrant

"Een beeldend mozaïek van de slapelozen." - Het Parool

"Het meest indrukwekkende moment in Valavond is het door pakweg twintig jonge spelers gezongen No Stars Again Shall Hurt You From Above van Henry Purcell. Het klinkt prachtig, in de ingevallen duisternis." - Dagblad van Het Noorden

Credits
Concept & regie: Gregory Caers Advies: Elien van den Hoek Spel & Muziek: Martin Franke Spel: Lard Adrian, Inez de Bruijn/Laura Mentink, Valentina Tóth en Noorderlingen: Just van Bommel, Koen ter Braak, Tijmen Dietvorst, Tobias Loeff, Teuntje Post, Nina Wilson, Annemarije Zoer Vormgeving & licht: Koen de Saeger Kostuums: Freja Roelofs Techniek: Herman van Keulen & Roy Vermeer Productie Dani Heres Vrijwilligersbegeleiding: Zoscha van Erkel/Dani Heres Beeld: Elien van den Hoek & Freja Roelofs Scènefoto's Moon Saris Teaser Jules van Hulst Met dank aan alle figuranten

Valavond is een voorstelling van Het Houten Huis i.s.m. De Noorderlingen vooropleiding theater.