Media

Valavond

Over wankelen in de schemering

De toekomst. Slaap is niet langer een basisrecht. Het is er alleen voor wie het zich kan veroorloven. Bovendien kan slapen enkel in het nachtland. Wie slaapt buiten de grenzen van dat nachtland, wacht een gevaarlijk proces.
Op valavond, de grens tussen dag en nacht, tussen waken en slapen, verzamelt zich een schemerig clubje mensen. Slaaptekort vertroebelt hun perceptie. Vervormt hun wereld. Drijft ze tot op de rand van waanzin. Alleen slaap is hun redding. Dat weten ze, maar ze zullen creatief moeten zijn om een slaapplek te bemachtigen.

Valavond is een beeldende, muzikale theatervoorstelling die zich afspeelt aan de rand van een bos waarin mensen hangend slapen en slapend rondhangen.

Een mini-interview met regisseur Gregory Caers lees je hier

Valavond speelt 12 t/m 15 juli in het stadspark in Groningen! Het is mogelijk om bij de locatiekassa kaarten te kopen. Die vind je tussen de kinderboerderij en de speetuin en is vanaf 20.30 uur geopend. Let op: je kunt er NIET pinnen!

In de pers
"Een gedurfd associatieve voorstelling."
- Theaterkrant

"Een beeldend mozaïek van de slapelozen."
- Het Parool

"Het meest indrukwekkende moment in Valavond is het door pakweg twintig jonge spelers gezongen No Stars Again Shall Hurt You From Above van Henry Purcell. Het klinkt prachtig, in de ingevallen duisternis."
- Dagblad van Het Noorden

"Ik heb veel theater bekeken, maar zo veel mooie creatieve vondsten, absurde scenes en geweldige muziek maakt dit tot de beste voorstelling die ik heb gezien." - Bezoeker (via Theaterkrant)

"Een hallucinatoire gang door een prachtig decor, waarbij goed gebruik werd gemaakt van de ruimte." - Bezoeker (via Theaterkrant)

Credits
Concept & regie: Gregory Caers Advies: Elien van den Hoek Spel & Muziek: Martin Franke Spel: Lard Adrian, Inez de Bruijn/Laura Mentink, Valentina Tóth en Noorderlingen: Just van Bommel, Koen ter Braak, Tijmen Dietvorst, Tobias Loeff, Teuntje Post, Nina Wilson, Annemarije Zoer Vormgeving & licht: Koen de Saeger Kostuums: Freja Roelofs Techniek: Herman van Keulen & Roy Vermeer Productie Dani Heres/Joran de Boer Vrijwilligersbegeleiding: Zoscha van Erkel/Merel van den Berge Beeld: Elien van den Hoek & Freja Roelofs Scènefoto's Moon Saris Teaser Jules van Hulst Met dank aan alle figuranten

Valavond is een voorstelling van Het Houten Huis i.s.m. De Noorderlingen vooropleiding theater.