Wil jij ook een das worden? Klik hier!

Das Masker

Hoe licht kan een wolk zijn maakt kans op de Zapp Theaterprijs!
Stem je ook mee? 

stemmen

Hoe licht kan een wolk zijn
20 jan, 16.00 uur
De Krakeling, Amsterdam
Koop kaarten

Hoe licht kan een wolk zijn 
21 jan, 14.30 uur
De Krakeling, Amsterdam
Koop kaarten

Leerkrachten opgelet!

Wij zijn op zoek naar Houten Huiskinderen Lees meer...

Cultuurborrel De Utopie

een borrel voor docenten door de culturele instellingen van Groningen Lees meer...

Media

Muziek van Beneden

 Voor iedereen die buren heeft.

In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen.

De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. 
Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig.

 ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. 
De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf.

 En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feest.

Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten en muziek die door alle muren dringt...

‘Muziek van Beneden’ is een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek.

In de pers
Elien en Anne werkten eerder samen aan de voorstelling ‘Hotel Perdu’. Deze werd in 2014 bekroond met de Zilveren Krekel en de Zapp Theaterprijs.

Muziek van Beneden in het Dagblad van het Noorden*****: "Wat een schoonheid, wat een meerlagigheid, wat een poëzie en vooral: wat een liefdevol precisiewerk. Over alles is nagedacht, ieder detail klopt, ieder scènebeeld is een schilderijtje op zich."

"De gedreven jonge makers van Het Houten Huis blijven in Muziek van Beneden hun magisch-muzikale-nostalgische stijl trouw, maar overtreffen zich in deze voorstelling wat betreft timing, actie en gedetailleerdheid. Niet te missen, dit theaterseizoen.” 
(Dagblad van het Noorden, Kirsten van Santen)

Muziek van Beneden in de Volkskrant****: ''Een lawaaiig leven van alledag, maar dan dichterlijk absurd opgetild in een fraai ritme van prachtige beeldpoëzie. Muziek van Beneden oogt als een op muziek gezette film van Alex van Warmerdam, maar voelt warmer.'' (de Volkskrant, Annette Embrechts)

De Theaterkrant over Radek: “Voor het zover is hebben we al intens kunnen genieten van Radek Fedyk, de muzikale duizendpoot die het winkeltje bestiert. (…) Elke ochtend blaast hij het straatje met een serenade nieuw leven in en voortdurend ontlokt hij aan al zijn instrumenten de prachtigste melodieën.

Credits
Concept & Regie Elien van den Hoek Regie ondersteuning Anne van Dorp Spel Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels, Radek Fedyk, Jan-Sebastian Weichsel Compositie Radek Fedyk Dramaturgie Loes van der Pligt Regieassistent Arianne Koeleman (stagiaire) Vormgeving Marlies Schot (decor/rekwisieten), Freja Roelofs i.s.m. André Kok (kostuums/rekwisieten) Decorbouw Brinkmandecor Lichtontwerp Desirée van Gelderen Techniek Gerrit Schilp, Roy Vermeer, Duco Sebel (stagiaire) Productie Ruben Bosch

Flyerbeeld Inez de Bruijn & Elien van den Hoek Foto's beeld Wouter Matthijs Afwerking beeld Maarten Smit, Scènefotografie Saris & den Engelsman Grafische vormgeving flyer/poster Jobbe Holtes