Meer theater voor minder geld!

Met Valavond korting op YoungGangsters Lees meer...

Hoe Valavond tot stand kwam

Een mini interview met regisseur Gregory Caers Lees meer...

Media

Muziek van Beneden

 Voor iedereen die buren heeft.

In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen.

De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. 
Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig.

 ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. 
De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf.

 En ik, ik ben een konijn. Morgen geef ik een feest.

Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten en muziek die door alle muren dringt...

‘Muziek van Beneden’ is een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek.

Vanaf oktober 2018 t/m januari 2019 in de theaters! Hou de website in de gaten voor speellocaties en data.

 

In de pers
Elien en Anne werkten eerder samen aan de voorstelling ‘Hotel Perdu’. Deze werd in 2014 bekroond met de Zilveren Krekel en de Zapp Theaterprijs.

"Wat een schoonheid, wat een meerlagigheid, wat een poëzie en vooral: wat een liefdevol precisiewerk. Over alles is nagedacht, ieder detail klopt, ieder scènebeeld is een schilderijtje op zich."
- Dagblad van het Noorden*****

"De gedreven jonge makers van Het Houten Huis blijven in Muziek van Beneden hun magisch-muzikale-nostalgische stijl trouw, maar overtreffen zich in deze voorstelling wat betreft timing, actie en gedetailleerdheid. Niet te missen, dit theaterseizoen.” 
Dagblad van het Noorden*****

''Een lawaaiig leven van alledag, maar dan dichterlijk absurd opgetild in een fraai ritme van prachtige beeldpoëzie. Muziek van Beneden oogt als een op muziek gezette film van Alex van Warmerdam, maar voelt warmer.'' 
- De Volkskrant****

“Voor het zover is hebben we al intens kunnen genieten van Radek Fedyk, de muzikale duizendpoot die het winkeltje bestiert. (…) Elke ochtend blaast hij het straatje met een serenade nieuw leven in en voortdurend ontlokt hij aan al zijn instrumenten de prachtigste melodieën."
- De Theaterkrant***

Credits
Concept & Regie Elien van den Hoek Regie-ondersteuning Anne van Dorp Muziek & Spel Radek Fedyk Spel Marlies Hamelynck, Anne Harbers, Janice Slot, Maarten Smit, Marc Stoffels, Milan Schleijpen (stage), Marit Kapitein (stage) Dramaturgie Loes van der Pligt Vormgeving Marlies Schot (decor/rekwisieten), Freja Roelofs i.s.m. André Kok (kostuums/rekwisieten) Decorbouw Brinkmandecor Lichtontwerp Desirée van Gelderen Techniek Gerrit Schilp, Roy Vermeer Productie Dani Heres

Flyerbeeld Inez de Bruijn & Elien van den Hoek Foto's beeld Wouter Matthijs Afwerking beeld Maarten Smit, Scènefotografie Saris & den Engelsman Grafische vormgeving flyer/poster Jobbe Holtes Teaser Jules van Hulst Trailer Martin Franke