Media

Hoe licht kan een wolk zijn

Over het verlangen om gewichtsloos in de lucht te hangen

Op het toneel staan 3 mensen die zich van binnen een das voelen. De een bakt potten, de ander maakt muziek en de derde beweegt. Alledrie proberen ze ons eenzelfde verhaal te vertellen; over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is.

Ik ben Das. Ik ben dol op eenzame wandelingen en stille plekken, dan is er rust en overzie ik alles. Ik draag graag een hoed om mijn gedachten en overpeinzingen een beetje bij elkaar te houden. Maar sinds kort woont er in mijn hoed een specht die er een gat in heeft gepikt. De specht heeft al zijn vrienden uitgenodigd en nu is het er een kabaal van jewelste. Soms is het heel even stil. Maar dan piepen er door dat gat meteen weer nieuwe gedachten mijn hoofd binnen. Mooie, eindeloze en kronkelende gedachten maar ook prangende vragen zoals: hoe licht kan een wolk zijn?

Een voorstelling voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort.

'Hoe licht kan een wolk zijn' is losjes geïnspireerd op het prentenboek 'De Wonderlijke Hoed Van Beer' van Ayano Imai.

Onze voorstelling maakt kans op de Zapp Theaterprijs! Stem je ook op ons? Klik op de knop hieronder.

STEMMEN

Verdiepend programma voor klein en groot
De voorstelling begint voordat hij is begonnen en gaat door na het applaus. Kom het theater binnen met aandacht. Prikkel je zintuigen en scherp je gedachten door al je sensoren aan te zetten. Krijgt alles de aandacht die het verdient? Ga op zoek naar dat wat jou rustig maakt. Ruik, voel, hoor en proef van de ambachten die je op het toneel hebt gezien. Welke das schuilt er in jou?

Avondwandeling
Na de voorstelling gaan we samen naar buiten. Met rust en aandacht borgen we de net nieuw opgedane ervaring. Tijdens de wandeling trainen we om ongewenste herrie buiten te sluiten en alledaagse dingen anders te interpreteren. Kun je de omgeving die je op de heenweg zag nu anders bekijken?

Voor dit programma is het fijn om geen haast te hebben en warme kleren aan te doen.

In de pers
"Een wondermooie voorstelling, een poëtische ode aan opklimmen uit het duister en stilte zoeken in jezelf."
- NRC ****

"Oogstrelende voorstelling."
- Dagblad van het Noorden ****

"De manier waarop de drie acteurs dit verhaal verbeelden is prachtig. Met een langzaam uitrollend doek, schitterend poppenspel van Meike van den Akker en Maarten Smit en met de sfeerbepalende muziek van de onmisbare multiinstrumentalist Radek Fedyk leiden zij het jonge publiek bedaard maar vastberaden een ander universum binnen, een universum vol eenvoudige poëtische teksten en een fraai vormgegeven decor."
- Leeuwarder Courant ****

Credits
Concept:
Meike van den Akker, Gienke Deuten Regie: Gienke Deuten Regie advies: Elien van den Hoek Spel & Muziek: Radek Fedyk Spel: Maarten Smit, Meike van den Akker Dramaturgie: Loes van der Pligt Techniek: Tjarko van Heese/Roy Vermeer Poppen: Meike van den Akker Vormgeving: Liesje Knobel Kostuums: Sanne Lips Lichtontwerp: Desiree van Gelderen Productie: Roy Vermeer Publiciteit: Marjolein van der Meer, Mo Visser, Pien Roeland  Educatie: Karlijn Benthem, Charlotte Agema, Anouk Rutten, Stage: Jesse van Delft, Milan Schleijpen Verkoop: Alles voor de Kunsten/STIP theaterproducties Grafisch ontwerp: Bregt Balk

Hoe licht kan een wolk zijn is een coproductie van Feikes Huis en Het Houten Huis.