Media

Droogland

Een poëtische tragikomedie met maskers en live muziek.  

Twee boertjes – half geit half mens – slepen zich door een onvruchtbaar bestaan. Op de akker langs hun huis wil niets groeien en hoewel een kruisje op de kalender aangeeft wanneer het tijd is om te vrijen, laat het nageslacht op zich wachten. De twee spreken hun verdriet niet uit, maar hun onhandige bokkensprongen verraden hun onderdrukte pijn en verlangens.

Een poëtische en tragikomische voorstelling op locatie met maskers en live muziek.

Voor iedereen vanaf 10 jaar.

 Geproduceerd door Het Houten Huis/Speeltheater Holland  in 2012.

Credits
Regie Elien van den Hoek Spel Anne Harbers, Michel Visser Muziek Radek Fedyk Maskers Daan Bakker Vormgeving Michiel Groothof Regie assistent Inez de Bruijn Producent 2012 Speeltheater Holland Scènefotografie Saris & den Engelsman

Citaat open
Van de 25 minuten is elke seconde raak. Het Houten Huis, van artistiek leider en regisseur Elien van den Hoek, slaagt er elke keer weer in om zonder woorden een pracht verhaal te vertellen, verpakt in fijne muziek.
Ontroerend mooi, of je nou 11, 25, 56 of 102 jaar oud bent. 
Citaat sluitDagblad van het Noorden

Citaat open"Het is absurdistisch, zeker ook doordat er op de achtergrond echte schapen en paarden rondlopen, maar tegelijkertijd zeer ontroerend.”
Citaat sluitTelegraaf

Citaat open"De meest verrassende parel uit deze mysterieketting is de voorstelling Droogland. In eenvoudige en sterke beelden ontspint zich een liefdevol verhaal. Bijzonder element is de live gesamplede blaasmuziek van Radek Fydek. Indrukwekkend zijn ook de prachtige en zeer expressieve geitenmaskers. Een krachtige voorstelling die een waar Oerolgevoel oproept.”
Citaat sluitTheaterkrant

Citaat open“Wat een schoonheid, wat een verfijning, wat een oog voor detail in dit enigszins wrange sprookje. Hier is maar een woord voor: lief. Je komt er gestrekt bij vandaan.”
Citaat sluit Leeuwarder Courant