Media

Beet!

Over falen en opstaan

Een schaatser verliest een belangrijke schaatswedstrijd en valt op het ijs. In zijn wanhoop klampt hij zich vast aan een ijsbeer, die bij een wak zit te vissen. De ijsbeer neemt hem mee naar een wereld onder het ijs, waar droom en werkelijkheid door elkaar lopen. Daar ontmoet de schaatser wonderlijke figuren die hem confronteren met zijn angsten en verlangens. Na een lange reis vindt hij de moed om weer terug te gaan naar de werkelijkheid boven het ijs.

Beet! is een beeldend verhaal vol absurde humor en sprankelende live muziek; voor iedereen die wel eens dreigt te bezwijken onder de druk van het presteren. Deze voorstelling werd lovend ontvangen door de pers en het publiek. Muzikant Martin Franke won in 2011 de Zilveren Krekel ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’.

Voor iedereen vanaf 6 jaar.

Credits

Begin-concept Elien van den Hoek, Regie Gienke Deuten, Medemakers David van Griethuysen, Elien van den Hoek, Martin Franke, Maarten Smit Muziek/spel Martin Franke, Spel Maarten Smit, Lotte Vogel, Marc Stoffels, Dramaturgie Loes van der Pligt, Decor Hester Jolink, Ianthe Elbers en Yoka van Zuijlen Kostuums Bloem Schaaper, Maskers Arjen de Leeuw, Techniek Gerrit Schilp, Calvin van der Merwe, Jurriaan Giele Lichtontwerp Desirée van Gelderen, Productie Hugo Brouwer, Met dank aan Grand Theatre, Geertje Masselink, Mendel van Griethuysen, Frans Marcuni (RAVU)

Beet! is hartverwarmend, creatief tot in de kleinste details en onweerstaanbaar grappig.  NRC *****

Beet! is weer zo’n prachtige productie, met veel gevoel voor humor, voor mimiek, voor detail en vorm. (…) De grote dienende ster is hier Martin Franke. Zijn multi-instrumentale muzikale inbreng en de minutieus getimede soundscapes waarmee hij de (forse) tekstloze delen begeleidt, zijn van het hoogste niveau.
Dagblad van het Noorden ****

Beet! is een prachtig dromerig verhaal, dat elk moment dreigt te ontaarden in een nachtmerrie. Een knappe voorstelling over de angst te mislukken. Elsevier

De kracht van Het Houten Huis ligt in een onuitputtelijke creativiteit om de wonderlijke scènes organisch en logisch te voorschijn te toveren. Volkskrant****