Media

Gevleugeld - Pieter Roelf Jeugdconcert

Over gevleugelde noten die gekraakt moeten worden

Dit jaar spelen we samen met het Noord Nederlands Orkest een theatraal concert in de reeks van de Pieter Roelf Jeugdconcerten. De wereldberoemde Russische pianist Vladnoff Isigoerski is op wereldtour en komt speciaal voor deze serie concerten naar Nederland.
Het is een lang gekoesterde droom van Het Houten Huis om met Isigoerski te werken. Zijn meesterlijke interpretaties van klassieke muziekstukken vormen een bijzondere combinatie met de percussie van Houten-Huismuzikant Martin Franke.
Op de speciaal ingevlogen, glanzende witte Celmandos - de Stradivarius onder de piano’s - van zijn vader speelt Isigoerski o.a. werk van Tjaikovski, Schubert en Beethoven met als hoogtepunt het 3de pianoconcert van Rachmaninoff.

Gebruikelijk is het Pieter Roelf Jeugdconcert alleen te bezoeken voor scholen in de 12 noordelijke schouwburgen, maar dit jaar kun je dit speciale concert bijwonen tijdens CityProms in Leeuwarden.

In de pers

"Isigoerski, unprecedented and sublime." - New York Post ******

"World's best pianist!" - Le Parisien ******

Credits
Regie David van Griethuysen Muziek Vladnoff Isigoerski, Martin Franke, Valentina Tôth, Het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Hans Leenders Spel Lard Adrian, Martin Franke, Harry ter Heegde, Valentina Tôth, Decor Douwe Hibma Kostuums Freja Roelofs Lichtontwerp Desirée van Gelderen Techniek Gerrit Schilp

Dit Pieter Roelf Jeugdconcert is een productie van het NNO i.s.m. Het Houten Huis. Scholen kunnen het concert boeken via het NNO