Media

Echte vrouwen joggen in regenpak

Beeldend en hilarisch muziektheater voor alle leeftijden

Achter de beslagen ruiten van een tuinkas zingen vier mannen in maatpak a capella een Schubertlied: “Wie schön bist du”. Een vrouw – een échte hooggehakte, in rood mantelpak en parelsnoer – tracht zich met de moed der wanhoop van haar ‘gewassen’ te ontdoen.

Echte vrouwen joggen in regenpak
is een onderzoek naar verschuivende vierstemmigheid en de hoeveelheid mannen die in een groencontainer passen. Maar eerst en vooral is het een statement over wat échte vrouwen zo nu en dan willen: een momentje voor zichzelf.

Met deze absurde slapstick zonder woorden, maar mét klassieke zang en latex handschoenen, liet het talent van theaterschoolstudenten Jetse Batelaan en Elien van den Hoek voor het eerst van zich horen.

Echte vrouwen joggen in regenpak won de Stad Oostende/STUK Prijs TaZ#2001 en bleek een succes voor alle leeftijden. Nu, zeventien jaar later, halen ze met hun gezelschappen Theater Artemis en Het Houten Huis deze bijzondere eerste voorstelling nog een keer terug. 


In de pers (2018)
"Echte vrouwen joggen in regenpak blijkt naast tijd- ook leeftijdloos en toont al de kern van al het eigenzinnige en toch zeer toegankelijke theater dat Batelaan en Van den Hoek sindsdien maken." 
- Theaterkrant**** (lees recensie)

"Absurd en buitengewoon komisch." 
- Theaterkrant**** 

"Echte vrouwen joggen in regenpak is onweerstaanbaar."
- Brabants Dagblad (lees recensie)

Reacties op Echte vrouwen joggen in regenpak (2001)

“Briljant in zijn eenvoud. De eerste (en vooralsnog enige) voorstelling waarbij mijn kind niet in slaap viel, hij vond het zelfs behoorlijk interessant.” - Bezoeker

“Geef deze jonge regisseur de tijd en hij maakt vele dromen waar.” - Bezoeker

“Het krankzinnige basisidee wordt consequent uitgewerkt en levert een oergeestige korte voorstelling op.” - Het Parool

Een voorstelling van
Jetse Batelaan en Elien van den Hoek
Met 
Marie Groothof, Coen Bril, Jelle Hoekstra, Hendrik Kegels, Mees Walter en ontelbaar veel anderen Met dank aan Marijn Klaver, Matthias Mooij, Klemens Patijn, Daan van Rijssel Coproductie Theater Artemis, Het Houten Huis