Het Houten Huis voor thuis

Omdat we met z'n allen thuis zitten vertonen ook wij graag een paar van onze voorstellingen online. Bij die voorstellingen delen we opdrachten die je thuis kunt doen. Die kun je hier op onze website vinden, maar ook op Instagram en Facebook onder #hethoutenhuisvoorthuis

HOTEL PERDU (6+ 12+ 20+ 50+)
Voor iedereen die zich wel eens verloren voelt

Hotel Perdu #hethoutenhuisvoorthuis

Aan het einde van de weg staat Hotel Perdu. Er brandt licht. Het is een komen en gaan van bizarre personages: een eenzame linkerschoen hupt onhandig naar binnen, de jongen die altijd wordt overgeslagen houdt de deur open voor een overbodig geworden typemachine, in de lobby slaat de receptionist zijn arm om een gekrompen trui en checkt hem in.
Hotel Perdu is een troostrijke plek voor iedereen die iets uit te zoeken heeft. Verdwaalde gasten kunnen zich melden bij de receptionist die elke taal spreekt en elk verdriet verstaat...

#hethoutenhuisvoorthuis 
(bij Hotel Perdu)

Zullen we ruilen?
Ga in je huis op zoek naar een voorwerp dat je eigenlijk was vergeten. Dat ene poppetje zonder hand of een afgebroken speelgoedautowiel dat onder het bed is verdwenen. Misschien kun je het nieuw leven inblazen: ruil het met je zusje of broertje of stuur het op naar iemand waarvan je denkt dat hij of zij er blij mee is. Je kunt dit speciale paspoort gebruiken om mee te geven aan het verloren voorwerp, dan weet de nieuwe eigenaar hoe het verzorgd moet worden. (Je moet 'm dan natuurlijk nog wel even printen en invullen.)

Nu even niet! (of wel...)
Op dit moment zitten we aardig op elkaars lip. Daarom hebben we een heel handige deurhanger gemaakt, die je kunt gebruiken om zonder te praten aan te geven waar je op dat moment behoefte aan hebt. Download, print, knip, plak en schrijf. Heb je eindelijk even ruimte voor jezelf... 

 

DROOGLAND (10+)
Een poëtische tragikomedie met maskers en live muziek  

Droogland-Het-Houten-Huis

Twee boertjes – half geit half mens – slepen zich door een onvruchtbaar bestaan. Op de akker langs hun huis wil niets groeien en hoewel een kruisje op de kalender aangeeft wanneer het tijd is om te vrijen, laat het nageslacht op zich wachten. De twee spreken hun verdriet niet uit, maar hun onhandige bokkensprongen verraden hun onderdrukte pijn en verlangens.

 #hethoutenhuisvoorthuis 
(bij Droogland)

De 'opkrop-pot'
We zitten nog steeds thuis met z’n allen. Dat zorgt misschien best eens voor situaties waar je sommige spanningen en frustraties slecht kunt uiten. Dat is niet fijn, maar soms lukt het gewoon even niet. Andere keren zijn er hele mooie momenten die je juist graag wil delen met het hele gezin. Daar hebben we iets voor bedacht: de opkrop-pot.

In deze pot kan ieder uit jullie gezin zijn of haar onopgeloste frustraties en niet uitgesproken blijdschappen van die week oppotten. Schrijf de frustratie of blijdschap op een briefje en stop ‘m in de pot. Samen bepalen jullie een dag waarop jullie alle briefjes bespreken. Zorg voor een tijdstip waarop iedereen echt tijd heeft en waarop jullie allemaal het meest ontspannen zijn.

Hoe je samen een opkrop-pot kunt maken, vind je hier.