Meer theater voor minder geld!

Met Valavond korting op YoungGangsters Lees meer...

Hoe Valavond tot stand kwam

Een mini interview met regisseur Gregory Caers Lees meer...

Vers Geperst op Noorderzon

Samen met Club Guy & Roni en Noorderzon hebben we de ambitie om jong talent een kans te geven. We willen bijdragen aan een hoogwaardig aanbod van dans- en theatervoorstellingen voor jong publiek. Deze editie zijn wij aan de beurt en we kiezen:

Jasmin Hasler Potjesman (1+)
Er is een man. Hij wandelt graag in zichzelf rond. Hij leeft in een huis vol potjes. Potjes om te ontdekken. Ieder potje is een wereld. Laat de buitenwereld maar buiten. Kom je ook naar binnen? Potjesman is een zintuiglijke voorstelling voor iedereen die graag eens een potje openmaakt.
Jasmin Hasler houdt ervan om poëzie te scheppen uit het onzichtbare, het alledaagse, het zintuiglijke. Hieruit schept ze, samen met de aanstekelijke performer Kajetan Uranitsch, een ietwat droomachtige wereld waar je als toeschouwer graag in wilt kruipen.

Speelt op: 18 en 19 aug | 14.30 en 16.30 uur | Oberon tent

Floortje Schoevaart (Ernstige Seacken) Lopen twee moppen over straat… (6+)
Lopen twee moppen over straat... is een snel en absurd sprookje in een middeleeuws jasje. Drie muzikale acteurs spelen met een wagen volgeladen met allerlei instrumenten het verhaal van de koning die niet meer kon lachen. Maar ook het verhaal van Jantje, het ‘Droevige lied van de mop zonder clou’ en nog veel meer, maar pas op: verboden te lachen!
Behalve dat ze teksten schrijft voor de bekendste straat van Nederland –Sesamstraat- en haar theatergezelschap Ernstige Seacken, loopt Floortje regelmatig binnen bij Het Houten Huis. Op Noorderzon kun je van haar teksten genieten in de bovengenoemde voorstelling.

Speelt op 20 aug | 14.30 en 16.30 uur | Oberon tent

Rianne Meboer  Pim Pam Paars (2+)
Een groot knalgeel vierkant stuitert een paar keer wild op de grond. Een blauwe cirkel doet een gek dansje om het vierkant heen. Ook komen een rode driehoek, twee oranje strepen en een grote groene rechthoek op het grote festijn af. Langzaam ontstaat er een landschap van vormen in alle kleuren van de regenboog en waan je je in een echt levend schilderij. In deze wonderlijke vormenwereld worden de kinderen tot slot ook uitgenodigd. Als kleine kunstenaars kunnen ze zelf verder creëren en spelen in het decor van de performance.
De theatermakers Suzanne Bakker en Rianne Meboer lieten zich voor deze woordeloze performance inspireren door het televisieprogramma Tik Tak en de abstracte schilderijen van kunstenaar Wassily Kandinsky.

Speelt op: 21 en 22 aug | 14.30 en 16.30 uur | Oberon tent

Maarten Smit (Wabi Sabi) Onderzoek ‘Blinde Vlek’ (12+) 
Maarten Smit onderzoekt tijdens de Noorderzon het effect van de moderne technologie op ons gedrag en onze vrijheid. Wat weten we allemaal en wat weten vooral niet? Actuele ethische vraagstukken vormen de aanleiding om jongeren en volwassenen bewust te maken van wat de moderne technologie inhoud. Het doel van Onderzoek ´Blinde Vlek´ is om een theatrale setting te creëren waardoor het gesprek op gang komt over de gevolgen van de moderne technologie. Samen met twee acteurs, een danser en een muzikant onderzoekt Maarten de grenzen van het internet, gebaseerd op journalistiek materiaal en gesprekken met specialisten op het gebied van privacy en technologische veiligheid.

Speelt op 26 aug | Vertrekpunt om 20:00 bij Oberon Tent, 15 min. lopen naar voorstellingslocatie