#hethoutenhuisvoorthuis
Bekijk hier voorstellingen online!

Kijk op ook op Insta en Facebook voor leuke opdrachten bij de voorstellingen.

Altijd al in een voorstelling willen spelen?

Het Houten Huis en vooropleiding theater De Noorderlingen zoeken:

FIGURANTEN (M)

tussen de 40 en 80 jaar, die op vrijwillige basis mee willen spelen in onze nieuwe voorstelling Valavond.

VALAVOND (12+)
Over wankelen in de schemering

De toekomst. Slaap is niet langer een basisrecht. Het is er alleen voor wie het zich kan veroorloven. Bovendien kan slapen enkel in het nachtland. Wie slaapt buiten de grenzen van dat nachtland, wacht een gevaarlijk proces. 
Op valavond, de grens tussen dag en nacht, tussen waken en slapen, verzamelt zich een schemerig clubje mensen. Slaaptekort vertroebelt hun perceptie. Vervormt hun wereld. Drijft ze tot op de rand van waanzin. Alleen slaap is hun redding. Dat weten ze, maar ze zullen creatief moeten zijn om een slaapplek te bemachtigen.

Valavond is een beeldende, muzikale theatervoorstelling die zich afspeelt aan de rand van een bos waarin mensen hangend slapen en slapend rondhangen.

Gregory Caers (regie)
De internationaal gerenommeerde theatermaker Gregory Caers (1975) maakte o.a. de voorstelling Rennen (winnaar Gouden Krekel) bij de Kopergietery in Gent, die hij ook regisseerde in Taiwan, Zuid-Korea, Japan en Noorwegen. Zijn manier van werken kenmerkt zich door fysieke beweging van de massa. Zijn voorstellingen kennen geen hoofdpersonen, hebben weinig tekst en de interpretaties van de verhaallijnen kunnen voor iedere toeschouwer anders zijn.

Acteurs
De voorstelling wordt gespeeld door vier spelers/muzikanten: Inez de Bruijn, Valentina Tóth, Martin Franke, Lard Adrian en de zeven spelers van De Productiegroep van De Noorderlingen. Daarnaast doet er een team van (vaste) figuranten/vrijwilligers mee.

Wat je doet als figurant
Als speler ben je onderdeel van een grote groep die sterke beelden maakt. Soms dichtbij, soms veraf. Je verschijnt en verdwijnt tussen de bomen, je dwaalt over de heuvel, je loopt in een lang lint van mensen. Hoe kunnen 25 personen als dominostenen omvallen, opkrabbelen en weer als sneeuw voor de zon verdwijnen?
Het gaat om fysiek acteerwerk. Uithoudingsvermogen is dus wenselijk.
Er zijn geen speciale rollen en er is geen tekst. Het collectief, aangestuurd door een  regisseur die veel vrijheid geeft, is leidend.  

Wat vragen we van jou:

  • Je bent een man tussen de 40 en 80 jaar oud.
  • Je bent in ieder geval op de selectiedag, alle repetitiedagen en 2 festival beschikbaar. (Zie de data onderaan de vacature.)
  • Dans- en/of acteerervaring is prima, maar niet perse nodig.

Wat wij je kunnen bieden:

  • We geven een tegemoetkoming in reis- en verblijfskosten.
  • Voor eten en drinken wordt gezorgd.
  • De unieke kans om mee te werken aan een bijzondere voorstelling onder leiding van professionele regisseur, acteurs en muzikanten.
  • Een te gekke zomer vol festivalvreugde en theater.

Om te solliciteren vul je voor 6 mei dit formulier in. We vragen naar je gegevens, beschikbaarheid en motivatie. 

Belangrijke data

Selectie-avond (Groningen)
7 mei

Repetitiedagen
13 en 16 mei (avond)
25 mei (avond)
29 mei t/m 2 juni (iedere avond)

Speeldata
Oerol: 10 t/m 24 juni (Terschelling)
FestiValderAa: 4 t/m 7 juli (Schipborg)
Stadspark Groningen: 12 t/m 15 juli (Groningen)
Festival Boulevard: 7 t/m 11 augustus (‘s-Hertogenbosch)