Nieuw talent logeert in ons huis

Het Houten Huis zet zijn deuren open voor nieuw talent om, soms voor het eerst, jeugdtheater te maken. Theatermakers en regisseurs waarmee wij inhoudelijk en qua stijl verwantschap mee voelen. Talent dat een hart heeft voor beeldend theater, dat fysiek spel en muziek inzet om de innerlijke wereld van de (jonge) mens vorm te geven.
Elk project is een zoektocht naar eigen stijl en betekenis die je wilt geven met theater. Door even bij ons te huizen en in meerdere of mindere mate met ons artistieke team samen te werken, hopen we deze makers te ondersteunen in hun ontwikkeling. Tegelijkertijd leren we zelf graag verder door ons te laten inspireren door nieuwe visies en eigenzinnig werk.

Logies
Op dit moment logeert Maarten Smit bij ons thuis. Maarten kennen we al langer, want hij acteert in een aantal van onze voorstellingen. (o.a. Muziek van Beneden, Hoe licht kan een wolk zijn, Draak in Huis.)  Met ondersteuning van Station Noord is hij op dit moment, onder de noemer 'Wabi Sabi', bezig met het regisseren van het locatietheaterstuk Hier valt niets te halen. Eerder maakte Maarten Blinde Vlek bij Het Houten Huis, eveneens met ondersteuning van Station Noord.

Station Noord
Hier valt niets te halen is vertrokken vanaf Station Noord; het talentontwikkelingsprogramma van de grote podiumkunstorganisaties uit de drie noordelijke provincies. Dit project wordt vanuit Station Noord ondersteund door Het Houten Huis en PeerGroup.